Naší mentorkou je ředitelka waldorfské školy v Českých Budějovicích

25.10.2013 09:15

Asociace waldorfských škol ČR se snaží podporovat nově vzniklé iniciativy v jejich snaze podporovat a realizovat waldorfskou pedagogiku. Mentorkou iniciativy ve Valašském Meziříčí se stala ředitelka waldorfské školy v Českých Budějovicích - Mgr. Milena Vlčková.

Základní škola waldorfská a mateřská škola České Budějovice o.p.s. je českou nestátní waldorfskou školou, jejíž vzdělávací program je vystavěn na principech waldorfské pedagogiky. Zřizovatelem školy je nezisková organizace. Stejně jako u jiných waldorfských škol je i tato podporována občanským sdružením W coollegium. Financování školy probíhá jako u "standardních státních škol" formou státních dotací, školným, granty a dary.

Škola se nachází v klidné okrajové části sídliště Máj a sídlí v prostorách jednoho z pavilonů ZŠ Máj II v těsné blízkosti lesa a nedaleké přírodní rezervace Vrbenské rybníky. Škola není spádová a navštěvují ji děti z Českých Budějovic i vzdálenějšího okolí.

V červnu 2009 proběhla inspekce, v níž škola obstála na výbornou. Hodnocení České školní inspekce a další informace o partnerské škole naleznete na www.waldorfcb.cz